Που ειμαι;

Εδώ φυσικά!

Sunday, February 18, 2007


Για τις Απόκριες δεν έχω να πω και πολλά... Πετάμε για λίγο τις μάσκες για να αναπνεύσουμε, και μετά τα κεφάλια μέσα πάλι. Ο κάθε κατεργάρης τη μουτσούνα του για το υπόλοιπον του έτους...

Για την Καθαρή Δευτέρα όμως κάτι έχω να πω. Καταρχήν ότι μικρή πίστευα ότι αυτή η Δευτέρα είναι καθαρή, και όλες οι άλλες βρώμικες, επηρρεασμένη απο το I dont like Mondays σύνδρομο που με κατείχε απο τότε, γιατί τη συγκεκριμένη Δευτέρα δεν έπρεπε να πάμε σχολείο. Το ίδιο πίστευα και μεγαλώνοντας όταν διαπίστωσα ότι ούτε στη δουλειά έπρεπε να πάμε.

Τη συγκεκριμενη Δευτερα βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να φάμε λαγάνα, η οποία μου κάθεται μονίμως στο στομάχι, καλαμαράκια απο ελλεεινές κονσέρβες μαύρα και κακομοιριασμένα, χταπόδι σαλάτα, χαλβά -τον οποίο σιχαίνομαι γιατί κολλάει στη μασέλα μου και καταλήγω σα την Μαρία την Άσχημη, μόνο που αντί για σιδεράκια έχω χαλβαδάκια- κι ένα σωρό άλλες αηδίες που σε κάνουν να καταλήξεις τούμπανο.

Επίσης πρέπει να πετάξεις αετό, και να πεις διάφορα καθόλου καθαρά πράγματα για τον αέρα, τον φίλο που σου κρατάει την ουρά -όχι τη δικιά σου του χαρταετού- τα ζύγια του και δεν ξέρω γω τι άλλο -διότι ως γνωστόν ποτέ δεν φταίμε εμείς που ο ρημαδοαετός δε θέλει να πετάξει και κάνει κρεμάλες, μονίμως κάτι άλλο μας φταίει.

Να καταλήξει ο αετός στα σύρματα, να κλαίνε τα πιτσιρίκια και να ζητάνε άλλον, να σου ανεβαίνει η ταραμοσαλάτα στα αυτιά απο την προσπάθεια, και να πεις κι άλλα καθόλου πράγματα για την όλη κατάσταση.

Το παραπάνω παραλήρημα, θα ήθελα να το αφιερώσω με αγάπη, στο φίλο ο οποίος με πληροφόρησε οτι η Καθαρή Δευτέρα είναι καθαρή όχι γιατι την πλύναμε με Εσσεξ, αλλά γιατί είναι η αρχή της Σαρακοστής, και συμβολίζει την αρχή της Νηστείας και της Κάθαρσης. Θα ήθελα να του πω ότι αν θεωρεί αρχή της περιόδου της κάθαρσης, μια μέρα που όλοι γινόμαστε ντιρλα στο φαί -έστω και σε αυτές τις αηδίες που πρέπει να φάμε- και στο κρασί, μασκαρεμένοι και χοροπηδώντας βρίζοντας γύρω απο αετούς που αρνούνται να πετάξουν, για να συνεχίσουμε απο την καθαρή Τρίτη ότι κάναμε όλο το χρόνο -νηστεύοντας με φέτα νηστίσημη (το ξέρετε; κυκλοφορεί) και φυτική κρέμα γάλακτος γιατί δεν πίνεται ο ρημαδοκαφές χωρίς γάλα, οι πιο θρήσκοι- τότε να βράσω την κάθαρση και τη σαρακοστή μαζί... Χωρίς λάδι για να μην αρτυθώ!

Αντε βρε καλα Κούλουμα!

(Λέξη ρωμαική απο το culumus που σημαινει σωρος, γιατί τα μεζεδάκια αραδιάζονται σε σωρούς αν δε με απατά η μνήμη μου)

No comments: